Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

HAVSLASANGE

Jag är ett stort fan av både fisk och skaldjur, pasta är också en stor favorit och speciellt pasta med skaldjurssås!!!
Jag är ingen som läser och gör precis som i recepten dock.
Men nu ska jag berätta om min HAVSLASANGE.

Först gör du en pastasås i lagon tjock konsistens
(inte för rinnig)

ca en burk krossade tomater
Ett par vitlöksklyftor
En burk lätt cremefraich med örter
Smaka av med timjan och dill (helst färsk) men man tager vad man haver jag krossade torkad timjan och det blev förvånadsvärt gött ;) Blanda i massor av frysta räkor , så mycket som du vill eller blanda med kräftstjärtar.
Kom ihåg att skölja och ta bort lagen om du använder inlagda räkor, annars blir det väldigt salt. :idea:
Pressa ca en halv Citron i såsen. :wink: då får den ett lyft!
Tillsätt salt och vitpeppar chillikrydda, svartpeppar,
frysta räkor är inte så salta så kom ihåg att provsmaka! :lol:

Innan du börjar varva denna sås med FULLKORNSPLATTOR
så skär du ca 500-600 gram torsk/sej i små tärningar och saltar lite över dem. :fish:

Nu är det dags, börja med ett lager sås med räkor och därefter lasang som du lägger på långsidan
Lägg efter det ett lager fisk och sås över + ca 2 dl KELDA mild ädelostsås som du bara ringlar över fisken och såsen.
Lägg plattor efter det , tre lager plattor brukar bli lagomt, så när du är på sista så avslutar du med sås evt lite ädelostsås färska tomatskivor och DIN favoritost.
Grädda ca 40 min och låt lasangen dra in en halvtimma innan ni äter.
Detta recept är för ca 6 personer , vi är fyra i familjen.
Två portioner över , det blir matbackar till pappa :)

Hoppas att ni provar detta "recept" :?: :P :lol:

KRAMAR!
:chef:



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N