Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Operatårta

Jag tänkte baka Operatårta när jag fyller år om ca en vecka, men jag hittar inga recept på det. Iaf inte det som jag anser att Operatårta är, dvs Chokladprinsesstårta med vitt marsipanlock.

Antar att jag själv kan komponera ihop ett recept, men jag kommer inte riktigt ihåg vad det är i en sån. Botten ska vara av sockerkakstyp men med chokladsmak. Sen är jag osäker. Tror att det är vanilj/marsankräm och "chokladfluff" men är det mer? Sylt?

Någon som har ett recept?
Hittade ett här under tårtor, men det var inte riktigt vad jag sökte. 

 
 
 

  Operatårta | Recept | Övrigt | Efterlysningar

Ja, jag har insett att Operatårta inte betyder samma sak överallt.

Om man beställer Operatårta här så är det inte en prinsesstårta.

Botten är sockerkaka fast med chokladsamk och sen är det vaniljkräm, chokladkräm och möjligtvis något annat i den. Och den är täckt med ett lock av vit marsipan.Enligt vad jag har fått reda på är skillnaden mellan opera och prinsess inte boittnarna utan färgen på marsipanen och om den inehåller sylt eller inte. Men som sagt, det är inte det som jag kallar operatårta.
Re: Operatårta

="sarika_83"
Jag tänkte baka Operatårta när jag fyller år om ca en vecka, men jag hittar inga recept på det. Iaf inte det som jag anser att Operatårta är, dvs Chokladprinsesstårta med vitt marsipanlock.Antar att jag själv kan komponera ihop ett recept, men jag kommer inte riktigt ihåg vad det är i en sån. Botten ska vara av sockerkakstyp men med chokladsmak. Sen är jag osäker. Tror att det är vanilj/marsankräm och "chokladfluff" men är det mer? Sylt?Någon som har ett recept?

Hittade ett här under tårtor, men det var inte riktigt vad jag sökte.
Hejsan!! Operatårta är en Prinsesstårta, fast den har bara 2 bottnar men det är samma fyllning!! Prinsesstårtan har 3 bottnar!! Det är den enda skillnaden!!Hoppas att du lyckas göra en nu!!

Mvh Milla


Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N