Recept

Du måste vara inloggad för att få tillgång till
"Din Kokbok"

Klicka här för att "Logga in"

Klicka här för att "Bli medlem" Helt gratis!


 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

SOUVLAKI

Souvlaki
4 portioner Ugnstemperatur 225º
ca 25 minuter + +tid fö r marinering
Ingredienser
MARINAD:
TILLBEH Ö R:
Ö VRIGT:

500 g m ört benfritt grisfile
1 tsk salt
1 msk olivolja
2 lagerblad
1 msk oregano
2 krm svartpeppar
1 dl r ött eller vitt vin
TOMAT OCH KORIANDERSALSA
gr ö nsallad
grillspett
5 tomater, i små
tr äningar
1 liten gul eller r öd
l ö k, finhackad
1 dl korianderblad,
hackade
1 vitl öksklyfta,
finhackad
2 krm salt
1 krm svartpeppar
    
Tillagning
Putsa köttet och sk är det i 2x2 cm
stora bitar. Blanda alla ingredienser
till marinaden och l ägg i köttet. L åt
stå svalt några timmar.
Trä k öttet på spetten, pensla med
olja och grilla tills det precis är
genomstekt, 3 -4 minuter. Salta.
(Spetten kan också stekas i ugnen i
225º ca 10 minuter.)
Servera spetten med tillbehören.
Potatis- och ch èvrepaj med nötter
passar också bra till.
Tomat- och koriandersalsa
Blanda alla ingredienser i en skål.
Ställ i kylen att mogna minst 1
timme. Servera som tillbehör till
grillade kö tt-, skaldjurs- eller
fiskrätter.




Husse
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N