Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Köttgryta i Kinasås

KÖTTGRYTA I KINASÅS


4 port

300 – 400 gr benfritt griskött, bog eller skinka

MARINAD
1 st Vitlöksklyfta
3 msk Soja
2 msk Chilisås
1 tsk Färsk riven Ingefära
(gjorde tredubbel sats marinad till 1 kg kött)


STEKNING
1 Gul lök (3 till 1 kg kött)
2 påsar Wookgrönsaker Tai Findus ( till 1 kg kött)
1 msk Maizena redning (3 msk till 1 kg kött)
1-2 dl Vatten ( 6 dl till 1kg kött)
1 Köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond ( 1½ msk fond motsvarar 1 buljongtärning tog drygt 4½ msk fond till 1 kg kött)
2 burkar Bambuskott till 1 kg kött

Skala o finhacka vitlöken. Blanda den med soja, chilisås och ingefära i en gryta som rätten kan serveras ur. Skär köttet i strimlor och lägg det i marinaden i 10-15 min. Skala och hacka lök. Koka upp köttet och marinaden och tillsätt löken.Låt grytan småkoka 10 – 15 min. Strö över Majzenaredning och rör om. Tillsätt vatten, köttbuljong och wookgrönsakerna koka i ca 10 min till. Lägg i Bambuskotten mot slutet av koktiden. Servera med ris.

Veg alternativ
Gör på samma sätt men uteslut köttet och använd corn istället.



Eva St
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N