Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Köttgryta i Kinasås

KÖTTGRYTA I KINASÅS


4 port

300 – 400 gr benfritt griskött, bog eller skinka

MARINAD
1 st Vitlöksklyfta
3 msk Soja
2 msk Chilisås
1 tsk Färsk riven Ingefära
(gjorde tredubbel sats marinad till 1 kg kött)


STEKNING
1 Gul lök (3 till 1 kg kött)
2 påsar Wookgrönsaker Tai Findus ( till 1 kg kött)
1 msk Maizena redning (3 msk till 1 kg kött)
1-2 dl Vatten ( 6 dl till 1kg kött)
1 Köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond ( 1½ msk fond motsvarar 1 buljongtärning tog drygt 4½ msk fond till 1 kg kött)
2 burkar Bambuskott till 1 kg kött

Skala o finhacka vitlöken. Blanda den med soja, chilisås och ingefära i en gryta som rätten kan serveras ur. Skär köttet i strimlor och lägg det i marinaden i 10-15 min. Skala och hacka lök. Koka upp köttet och marinaden och tillsätt löken.Låt grytan småkoka 10 – 15 min. Strö över Majzenaredning och rör om. Tillsätt vatten, köttbuljong och wookgrönsakerna koka i ca 10 min till. Lägg i Bambuskotten mot slutet av koktiden. Servera med ris.

Veg alternativ
Gör på samma sätt men uteslut köttet och använd corn istället.



Eva St
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N