Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Sardiner vs. sardeller?

Jag har en burk sardiner i olja i skafferiet. Är det samma sak som sardeller? Om inte, vad är skillanden och vilken ska jag använda för att göra tapenade?



Skånekatten
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Kommentarer

äkta ansjovis är inte så vanligt i sverige men då säljs den under namnet äkta ansjovis. i skandinavien gör vi ansjovis/sardeller av skarpsill. sardell heter den när den är saltat och inlagd i olja, och ansjovis heter den när den är marinerad och kryddad.



detsamma med äkta sardin, som kommer från medelhavet. den säljs under namnet äkta sardin. heter den bara sardin och är från skandinavien så är den gjord av skarpsill den oxå.



men det dom menar att du ska använda i tabenade är ansjovis eller sardeller. jag rekomenderar sardeller eller ansjovis i salt och kapris.



mvh sofie






Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N