Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Bondbröd

Bondbröd 4 st


1 liter vatten
4 msk olja
50 g jäst
(2 msk kummin)
4 tsk salt
400 g rågsikt
900 g vetemjöl

Värm vattnet fingervarmt. Tillsätt oljan. Lös jästen i lite av degspadet i degbunken. Tillsätt resten av degspadet, eventuellt kummin, saltet och rågsikten. Blanda sedan i så mycket vetemjöl att degen går lätt att arbeta. Strö över lite mjöl när degen är smidig och bland. Låt jäsa övertäckt i 1 timme.
Arbeta degen i bunken och ta sedan upp den på bakbordet och knåda den med mera mjöl. Dela degen i fyra delar och forma den till 4 knubbiga limpor. Strö lite rågsikt över bröden. Lägg dom på smord plåt eller bakplåtspapper och låt dom jäsa utan bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter. Skåra de färdigjästa bröden med vass kniv, skär djupt och snabbt på 3-4 ställen.
Grädda limporna i nedre delen av ugnen i 200 graders ugnsvärme 30-35 minuter.
Låt bröden kallna på galler utan bakduk.



Pimpim
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N