Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Fabbo Z levergryta

Här kommer ett recept på levergryta som jag fick av en bekant, jag har inte prövat det själv men det låter smarrigt.

Till Fabbo Z levergryta behöver du;


1 kg färsk lammlever/ungnötslever
1L gammeldagsmjölk
ca 90 Cl rött vin

6 st Charlottenlökar
500 gr champijoner´+ 1 hg Karl-Johan samt 2-3 st murklor
1 pkt Bacon

3 Lagerblad
4 korn kryddpeppar
5 vitpepparkorn
6 rosépepparkorn
rosmarin
timjan
mejram
dragon
4 kluftor vitlök
Salt
peppar

Redning
2-3 msk specialvete/maisena


Dag 1;
tärna levern i lagom bitar lägg i stor skål tillsammans med
mjölk och ca 30 cl rött vin, ta mejram, rosmarin, timjan och dragon
lite salt. låt stå i kylen över natten.
massera levern vid minst 2 tillfällen...


Dag2.

skölj av levern i kallt vatten
värm en järngryta (skall vara het) häll i olivolja och den hackade vitlöken!
i med levern... fräs på och rör runt.

När levern fått färg tillsätt Baconen ( finhackat) därefter charlottenlöken, fräs ett par minuter i med chamipinjonerna
(De skall vara delade i på 3 el.4:a delar) ner med alla kryddor och slå på resten av vinet
(skruva ner värmen)

Låt puttra ca 30 min red av och servera med pressad potatis och lingonsylt.

P.s en 3 dl grädde smaksätter och piffar upp på slutet...


Mv.
Fabbo Z



Webmaster Jim Admin
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N