Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Tupp i vin

Är det ngn som har ett recept på Tupp i vin? :twisted:

Vi blev väckta av tuppen i morshe, han stog och gol precis utanför sovrumsfönstret. :evil:

Coq au vin
Till 4-5 personer:
1 kyckling/ungtupp om cirka 1 kg
2 msk smör
1 gullök
1 prujolök
1 morot
10-15 gula smålökar
1 lagerblad
1 ½ tsk salt
½ tsk timjan
1/4 tsk svartpeppar (grovmalen)
4 dl rödvin
1 pressad vitlökskyfta
1-2 hg färska champinjoner
2 msk vetemjöl
Persilja

Stek kycklingen i ca 8 bitar. Bryn dem i en stekpanna så att de får färg runt om. Lägg sedan över dem i en gryta och vispa ur stekpannan med lite vatten och häll i grytan.
Fräs hackad lök, strimlad purjo, morotsslantar och och smålökarna i smör och häll över i grytan. Häll på vinet och kryddorna och låt koka under lock i ca ½ timme. Skiva svampen och fräs den ett par minuter i stekpanna pch låt den koka med i grytan sista kvarten.
Red av med lite mjöl och vatten och låt koka i 3-5 minuter till. Servera med kokt potatis som fransmännen gör.




Webmaster Jim Admin
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Kommentarer

Har ett annat gott recept på Coq au Vin att bjuda på. Kycklingen blir jättemör och såsen mustig och god. Very Happy

Funkar bra att göra i ordning dagen före.



2 tsk olja

2 st hackad lökar

2 pressade vitlöksklyftor

1 kg kycklingfilé

150 g hackad rökt skinka

250 g små chaminjoner

½ liter rött vin (jag tar alltid matlagningsvin)

2 msk maizena

2 msk vatten

3 msk hackad persilja



Värm olja i en stor gryta. Låt lök och vitlök puttra mjuka. ha i hela kycklingfileér. Stek tills de har fått fin färg. Ta ur kycklingen. Fräs champinjoner och skinka. Lägg tillbaks kyckling och slå på vinet. Sjuda under lock, 1 timme eller tills kycklingen är mjuk. Blanda maizena med vatten och rör ner. Sjud i ett par minuter. Strö över persilja och servera.






jaa den va god den tuppen de vill jag lova

attans mör o fin de behövdes inge långkok på den alls

tänka sejj

tacka lilla tupp

o tack jim o jen

oldwolfie



Tupp i vin

Så nu har jag fått prova även detta recept och det blev jätte gott, oldwolfie o jen stog för matlagningen och ja tror dom blandate lite med receptet som oldwolfie har lagt in.



Det blev i allafall super gott, tack för recept och matlagning :-)

Webmaster Jim Admin



Tack, det där låter väldigt gott :)

de kurrar redan i magen...



Jim

Webmaster Jim Admin



Coq au vin

Till 4-5 personer:

1 kyckling/ungtupp om cirka 1 kg

2 msk smör

1 gullök

1 prujolök

1 morot

10-15 gula smålökar

1 lagerblad

1 ½ tsk salt

½ tsk timjan

1/4 tsk svartpeppar (grovmalen)

4 dl rödvin

1 pressad vitlökskyfta

1-2 hg färska champinjoner

2 msk vetemjöl

Persilja



Stek kycklingen i ca 8 bitar. Bryn dem i en stekpanna så att de får färg runt om. Lägg sedan över dem i en gryta och vispa ur stekpannan med lite vatten och häll i grytan.

Fräs hackad lök, strimlad purjo, morotsslantar och och smålökarna i smör och häll över i grytan. Häll på vinet och kryddorna och låt koka under lock i ca ½ timme. Skiva svampen och fräs den ett par minuter i stekpanna pch låt den koka med i grytan sista kvarten.

Red av med lite mjöl och vatten och låt koka i 3-5 minuter till. Servera med kokt potatis som fransmännen gör.

Husmor





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N