Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Äpplen under ett täcke av cremefraiche

Äpplen under ett täcke av cremefraiche och kryddor
Så här har du aldrig ätit ugnsstekta äpplen förut. Låt dem gärna stå en stund i ugnen, då blir ytan extra knaprig och god. Receptet fungerar även med lätt crème fraiche.

Ingredienser
portioner
3 äpplen
2 msk råsocker (går ju att hoppa över)
2 dl crème fraiche
1 1/2 tsk fänkål
1 1/2 tsk anis
1 tsk kardemumma
en nypa salt






Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Kärna ur äpplena. Skalet kan vara kvar. Skär
äpplena i skivor och lägg dem i en liten smord ugnsfast form. Blanda
råsocker, crème fraiche, fänkål, anis, kardemumma och salt i en skål.
Bred blandningen över äpplena. Strö på lite råsocker. Grädda i ca 25
minuter tills äpplena är mjuka och täcket har fått en läcker färg.
Servera äpplena ljumma



oldwolfie
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N