Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Ost- och Skinkpiroger

Ost- och Skinkpiroger 8 port



Deg:
6 dl vetemjöl
250 g kokosfett
1½ dl vatten
½ dl vetemjöl till utbakningen
1 ägg till pensling
Fyllning:
200 g rökt skinka, hackad
200 g ost, riven



1. Lägg mjölet i en skål och smula sönder fettet i mjölet med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt stå kallt i minst en timme innan den kavlas ut.

2. Mjöla sedan ett bakbord och kavla ut degen tills den är ungefär 3 mm tjock. Skär ut den form du önskar.

3. Blanda ost och skinka och lägg en klick på varje utskuren pirog.

4. Pensla kanternas insida med lite av det uppvispade ägget så fäster det bättre när du sedan trycker ihop pirogen. Pressa ihop kanterna med en gaffel.

5. Pensla pirogerna med ägg och grädda i mitten av ugnen i 225° i 15 minuter.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N