Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Mockapaj

Mockapaj


Ingredienser:

Botten:
3 dl vetemjöl
150 g margarin el. smör
½ dl kallt vatten
Fyllning:
3 äggulor
1 dl socker
50 g blockchoklad
2 msk pulverkaffe
2 msk rom el. punsch
2 dl vispgrädde
3 äggvitor
Garnering:
Ca 3 msk hyvlad vit blockchoklad
20 g valnötter


Gör så här:

1. Blanda mjöl och matfett i en bunke. Hacka samman det i matberedare eller för hand. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Ta upp och linda in den i plastfolie. Låt den vila kallt, helst i kylskåp, i minst 1 timme.

2. Kavla ut degen till en platta, ca 2 mm tjock. Klä botten och kanterna på en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Vik en aluminiumfolieremsa över kanten. Låt formen stå svalt i ca 10 minuter.

3. Grädda botten i 200° i ca 20 minuter. Ta bort folieremsan efter 10 minuter. Låt pajskalet svalna.

4. Vispa äggulor och socker poröst till fyllningen. Smält blockchokladen i en skål tillsammans med pulverkaffe och rom över vattenbad eller i mikro. Blanda ner detta i äggsmeten.

5. Vispa grädden tjock och rör ner den.

6. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner det. Häll krämen i det kalla pajskalet.

7. Garnera med vit blockchoklad och valnötter.

8. Servera väl kyld.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N