Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Schwarzwaldtårta

Schwarzwaldtårta 18-20 bitar


Ingredienser:

Bottnar:
2 dl nötkärnor
2½ dl florsocker
4 äggvitor
Fyllning:
3 dl vispgrädde
½ dl finhackade nötkärnor
2 tsk vaniljsocker
Garnering:
3 dl vispgrädde
100 g blockchoklad


Gör så här:

1. Rita med hjälp av en tallrik 3 bottnar med 23-24 cm diameter på bakplåtspapper. Smörj och mjöla papperna.

2. Rosta nötterna i 175° varm ugn i 10-15 minuter, gnid av skalen mot en handduk. Mal nötterna och blanda med florsockret.

3. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i nötblandningen. Fördela smeten på de 3 cirklarna och bred ut den jämnt.

4. Grädda mitt i ugnen i 175° i 10 minuter.

5. Lossa försiktigt när de svalnat.

6. Gör chokladplattor.

7. Vispa grädden till fyllningen och smaksätt med nötter och vaniljsocker. Lägg fyllningen mellan bottnarna.

8. Vispa grädden till garneringen och bred den över och runtom hela tårtan. Spritsa stora rosor överst och stick ner chokladplattorna i dem och runt tårtans kanter. Sikta kakao över.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N