Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Birgittas Goda Tårta

Birgittas Goda Tårta ca 15 bitar


Ingredienser:

Bottnar:
4 äggvitor
3 dl socker
3 dl rice krispies
Fyllning:
4 äggulor
1 dl socker
1 dl matlagningsgrädde
1 msk vetemjöl
100 g smör
rivet skal av ½ apelsin
Garnering:
4 dl vispgrädde
25-50 g blockchoklad


Gör så här:

1. Vispa äggvitor och socker till en tjocksmet. Vänd ner rispuffarna.

2. Bred ut smeten i en smord långpanna, 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper.

3. Grädda mitt i ugnen i 125º i ca 1 timme.

4. Stäng av värmen och låt kakan stå kvar i ca 15 minuter i ugnen. Stjälp upp den på ett galler och ta bort pappret medan kakan är varm.

5. Blanda äggulor och socker i en kastrull. Tillsätt mjöl och grädde. Sjud krämen under omrörning tills den börjar bli tjock. Ta av kastrullen och klicka i smöret under omrörning. Smaksätt krämen med apelsinskalet. Låt kallna.

6. Dela den stora botten i 2 delar. Bred krämen på den ena och lägg den andra över. Vispa grädden tjock. Bred den över tårtan.

7. Smält chokladen i vattenbad eller på full effekt i ½-1 minut i mikron. Låt den svalna. Ringla den dekorativt över grädden.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N