Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Brytbröd i Långpanna

Brytbröd i Långpanna 20 bitar


Ingredienser:

25 g matfett
4 dl vatten
½ dl ljus brödsirap
50 g jäst
7 dl grahamsmjöl
5 dl vetemjöl
1 tsk salt


Gör så här:

1. Smält matfettet i en kastrull. Häll i vattnet och brödsirapen. Värm till fingervärme. Lös jästen i degspadet.

2. Blanda mjölet och kryddorna i matberedarens skål.

3. Häll i degspadet genom matarröret och knåda degen i 30 sekunder. Tillsätt lite mer mjöl om den är kladdig.

4. Låt jäsa i 20 minuter.

5. Sätt ugnen på 225°.

6. Arbeta degen smidig och seg på bakbordet.

7. Smörj en långpanna och kavla ut degen i den. Skåra 20 rutor i degen med en kniv.

8. Jäs i ytterligare 20 minuter. Grädda mitt i ugnen i ca 16 minuter.

9. Låt bröden svalna under bakduk på galler.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N