Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Morotskaka

Morotskaka


Ingredienser:

2 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 dl matolja
3-4 dl rårivna morötter
50 g mjukost
30 g smör
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker


Gör så här:

1. Vispa ägg och socker.

2. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver, kanel och vaniljsocker.

3. Tillsätt olja och mjölblandningen till äggen. Häll i morötterna.

4. Sätt ugnen på 175° och grädda i ca 40-50 minuter. Låt svalna.

5. Smält smör och ost och häll i florsocker och vaniljsocker.

6. Smeta garneringen på kakan.

7. Strö hackad mandel ovanpå.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N