Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Helstekt Kalvkotlett med Citron och Vitlök med Rosmarinsky

Helstekt Kalvkotlett med Citron och Vitlök med Rosmarinsky 4 port.


Ingredienser:

1½ kg hel kotlettrad med ben eller ca 600 g om det är benfritt
5 vitlöksklyftor, finhackade
3 kvistar färsk rosmarin, finhackad
2 citroner, skal av
rödvin
olivolja
havssalt
svartpeppar, grovmald


Gör så här:

1. Blanda vitlök och rosmarin.

2. Gör flera snitt med vass kniv i köttet och klappa in vitlök, rosmarin och citronskal. Gnid in rikligt med salt, olja och peppar.

3. Häll vinet i en långpanna och lägg i köttet så att det vilar på benet.

4. Dela citronen och lägg att baka i pannan tillsammans med köttet.

5. Stek i 150° i ca 1 timme. Ös då och då med den sky som bildas.

6. Ta vara på stekskyn och smaksätt med mer rödvin.

7. Skiva köttet och servera med såsen.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N