Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Entrecote med Rödvinssås

Entrecote med Rödvinssås 4 port.


Ingredienser:

4 skivor entrecote
1 tsk svartpeppar, krossad
2 dl buljong
1 dl rött vin
2 msk tomatpuré
1 tsk potatismjöl


Gör så här:

1. Börja med såsen: koka upp buljong, rödvin och tomatpuré. Tillsätt potatismjöl blandat med lite kallt vatten och låt såsen sjuda men inte koka. Smaka av med salt och peppar.

2. Låt köttet ligga framme en stund så det blir rumstempererat. Torka av köttet med hushållspapper så ytan blir torr. Bryn i ljusbrunt matfett. Köttet får inte täcka mer än ¾ av stekpannan. Stek i annat fall i flera omgångar.

3. Stek köttet i 2 minuter per sida. Servera med potatis och såsen.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N