Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Fisksoppa i rött

FISKSOPPA I RÖTT

4 port
6 – 7 st Potatisar ca 500 gr
1 bit Rotselleri ca 200 gr
1 bit Purjolök
1 förpackn. Krossade tomater gärna med basilika ca 500 gr
400 gr Djupfryst torsk, sej eller hoki
2 dl Lätt creme fraiche
Vitlök
Hackad Persilja
Salt
Citronpeppar

Skala och skär potatis och selleri i små tärningar. Koka upp de krossade tomaterna med 7 ½ dl Fiskbuljong (tärningar + vatten), 1 tsk salt och 1-2 krm citronpeppar Lägg i potatis och selleri och låt koka under lock ca 10 min. Lägg även i strimlad purjo.
Halvtina och skär fisken i kuber. Lägg fisken i grytan och låt koka ytterligare ca 6 – 8 min.
Smaksätt lättceme fraichen med 2-3 krm salt och gärna 1-2 vitlöksklyftor och 3 msk hackad persilja ev lite aromat
Servera soppan med lättcremefraichen och bröd
Gröna tipset:
Fisken kan ersättas med bitar av tofu eller quorn om du vill äta grönt

Detta recept lagade jag efter ett ICA blad



Eva St
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N