Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kyckling Byriani

Kyckling Byriani 4 port


Ingredienser:

4 kycklingfiléer
2 rödlökar, fint hackade
4 vitlöksklyftor, krossade
8 msk olivolja
2 tsk gurkmeja
2 tsk kardemummakapslar
2 tsk korianderfrö
2 tsk kummin, malen
200 g smör
800 g ris
4 kycklingbuljongtärningar
gräslök till garnering


Gör så här:

1. Tärna kycklingen i ca 1½ cm stora bitar.

2. Värm olivoljan och tillsätt löken. Stek tills den är mjuk. Tillsätt kycklingen i pannan tillsammans med vitlök och stek försiktigt i 3 minuter.

3. Tillsätt de torra kryddorna och smör. Låt det smälta och tillsätt sedan riset. Rör runt så att riset täcks med smöret och kryddorna. Täck sedan med kokande vatten.

4. Lägg i buljongtärningarna, koka upp och låt sjuda i 12 minuter eller tills riset är klart.

5. Garnera med gräslök och servera.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N