Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Afrikansk Kycklinggryta

Afrikansk Kycklinggryta 4 port

Ingredienser:

5 röda lökar, skivade
3 vitlöksklyftor, hackade
100 g smör
1 msk chilipeppar ELLER 1 tsk sambal oelek
2 burkar krossade tomater
1 kyckling, delad i bitar
saften av en citron
1½ tsk salt
1 bit ingefära, färskt hackad
svartpeppar och ev. salt


Gör så här:

1. Fräs vitlök och lök i en gryta, utan att de tar färg. Tillsätt chili (eller sambal oelek) och fräs i ett par minuter. Häll i tomaterna och låt småkoka.

2. Gnid kycklingen med citron och salt och lägg ner i tomatsåsen. Tillsätt ingefäran och låt grytan puttra på svag värme i ca 45 minuter. Smaka av.

3. Servera med ris och bröd.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N