|
|
Tex-mex Spjäll
Tex-mex Spjäll 4 port.
Ingredienser:
1,2 kg tunna spjäll
4 vitlöksklyftor, pressade
½ tsk spiskummin
2 dl het tex-mex salsa
2 msk honung
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175˚.
2. Blanda vitlök, spiskummin, salsa och honung i en skål. Smaka av med salt och peppar.
3. Skåra spjällen någon millimeter djupt längs de köttiga partierna mellan revbenen.
4. Lägg ett stort ark folie i en långpanna. Lägg på spjällen och pensla båda sidor rikligt med marinaden. Stäng foliepaketet så att det blir tätt. Stek 75 minuter i ugnen.
5. Dra upp värmen till 225˚. Ta bort folien. Stek i ytterligare 15 minuter för att få fin färg.
6. Häll köttsaften i en kastrull och värm för att servera som sky till revbenen.
|
|