Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Het Fläskfilé

Het Fläskfilé 4 port


Ingredienser:

800 g fläskfilé, skuren i 3 cm skivor
matfett till stekning
salt och peppar
Sås:
2½ dl matlagningsgrädde
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
½ dl chilisås
1 msk sweet chilisås
1 citron, rivet skal
1 msk ingefära, färskriven
½ tsk röd chilifrukt, hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk soja
150 g små lökar
1½ msk vetemjöl
2 msk vatten


Gör så här:

1. Koka upp grädde, vatten, buljongtärning, chilisåser, citronskal, ingefära, chili, vitlök och soja i en panna.

2. Bryn och krydda köttet. Flytta över bitarna till såsen. Lägg i lök och koka under lock i ca 20 minuter. Blanda vatten och mjöl, red av såsen och koka ett par minuter. Strö över strimlad chilifrukt och citronskal.

3. Servera med ris.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N