Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Calypsokryddad Kotlett med Örtcreme

[u:66b88a2f24]Calypsokryddad Kotlett med Örtcreme[/u:66b88a2f24] 4 port.


Ingredienser:

½ kg benfri kotlett, skivad
salt och peppar
1 msk flytande margarin
1 msk rapsolja
1 röd lök, grovt tärnad
600 g potatis, grovt tärnad
1 röd paprika, grovt tärnad
100 g zucchini, tärnad
2 dl kikärter, kokta
½ burk majskorn
2 tomater, tärnade
½ msk calypsokrydda (se recept nedan)
Örtcreme:
1 dl lätt crème fraiche
1 dl persilja, dill, gräslök, hackad
1 vitlöksklyfta


Gör så här:

1. Fräs lök och potatis i margarin eller olja. Tillsätt paprika och zucchini och fortsätt fräsa tills potatisen är mjuk. Blanda ner kikärter, majs, tomater och låt bli varmt. Krydda med calypsokrydda och ev. salt och peppar. Krydda köttet och stek i margarin.

2. Blanda ner ingredienserna till örtcremen och smaka av.

3. Servera köttet tillsammans med grönsakerna och en klick örtcreme.


[u:66b88a2f24]Calypsokrydda[/u:66b88a2f24]

Ingredienser:

2 chilifrukter, urkärnade
½ msk nejlikor, hela
½ msk kryddpepparkorn, hela
½ msk korianderfrö, hela
½ msk spiskummin, hel
½ kanelstång
10 svartpepparkorn
1 msk socker


Gör så här:

1. Mixa eller mal alla kryddorna till ett pulver i en kvarn.[u:66b88a2f24][/u:66b88a2f24]



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N