Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Lottas Köttfärs i Ugn

Lottas Köttfärs i Ugn 4 port


Ingredienser:

600 g nötfärs
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
3 msk tomatpuré
1 msk kalvfond
2 dl vatten
1 kg fast potatis
½-1 påse gratängost


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225°. Bryn färsen i olja i 2-3 minuter. Rör ner lök och vitlök och fräs i ytterligare 1 minut. Tillsätt salt, peppar, tomatpuré, kalvfond och vatten. Låt puttra i ca 5 minuter.

2. Skala och skär potatisen i drygt ½ cm tjocka skivor.

3. Varva potatis och köttfärs i en smord ugnsform.

4. Strö över ost. Gratinera mitt i ugnen i ca 30 minuter.

5. Servera tillsammans med bröd och en sallad.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N