|
|
Lottas Köttfärs i Ugn
Lottas Köttfärs i Ugn 4 port
Ingredienser:
600 g nötfärs
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
3 msk tomatpuré
1 msk kalvfond
2 dl vatten
1 kg fast potatis
½-1 påse gratängost
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°. Bryn färsen i olja i 2-3 minuter. Rör ner lök och vitlök och fräs i ytterligare 1 minut. Tillsätt salt, peppar, tomatpuré, kalvfond och vatten. Låt puttra i ca 5 minuter.
2. Skala och skär potatisen i drygt ½ cm tjocka skivor.
3. Varva potatis och köttfärs i en smord ugnsform.
4. Strö över ost. Gratinera mitt i ugnen i ca 30 minuter.
5. Servera tillsammans med bröd och en sallad.
|
|