Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kebabspett med Myntayoghurt

Kebabspett med Myntayoghurt 4 port.


Ingredienser:

500 g köttfärs eller lammfärs
2 ägg
1 vitlöksklyfta, finhackad
lite färsk mynta, finhackad
1 msk spiskummin
1 zucchini
olivolja
salt och peppar
12 träspett
ruccola
citron
1 röd lök
Myntayoghurt:
matyoghurt
färsk mynta
salt och peppar
röd paprika
knipplök



Gör så här:

1. Blanda färsen med ägg och kryddor. Forma färsen till avlånga korvar på träspetten (kapa spetten om de är för långa för stekpannan). Bryn dem runt om och stek dem sen färdiga i ugnen, 200˚, eller på lägre värme på spisen.

2. Skär zucchinin i skivor och lägg på en tallrik. Täck med lock och kör i mikron tills skivorna är knappt kokta. Blanda dem med olivoljan, salt och peppar.

3. Smaksätt matyoghurten med färsk strimlad mynta, salt och peppar. Strö över finstrimlad röd paprika och knipplök. Dekorera med färsk mynta.

4. Lägg upp zucchiniskivorna på en bädd av ruccola. Droppa olivolja och citronsaft över. Fördela spetten över och garnera med strimlad rödlök.

5. Servera med yoghurtsåsen.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N