Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Fisk från Orienten

Fisk från Orienten 4 port


Ingredienser:

600 g torsk, kolja eller sejfilé
½ tsk citronpeppar
1 tsk salt
½ lime, saft och skal av
2 krm koriander, malen
1 krm spiskummin, malen
2 krm sambal oelek
½ tsk farinsocker
salt och peppar
ev. Maizena
Sås:
1 gul lök
1 tsk färsk ingefära, riven
½ vitlöksklyfta, pressad
½ tsk currypulver
2 tsk smör eller margarin
1½ dl fiskbuljong
1 burk krossade tomater
1½ dl matyoghurt


Gör så här:

1. Skär fisken i portionsbitar och lägg dem i en smord ugnsform. Strö över citronpeppar och salt.

2. Tillaga fisken i ugn på 200° tills innertemperaturen är 60°, i ca 10 minuter.

3. Fräs lök, ingefära, vitlök och curry i fett utan att det tar färg. Tillsätt buljong, krossade tomater, limesaft och skal, koriander och spiskummin. Koka såsen på svag värme tills den blivit lite tjock i konsistensen, ca 15 minuter. Smaka av med sambal oelek, farinsocker, salt och peppar. Red ev. av med lite Maizena utrört i lite vatten. Strö över persilja vid serveringen.

4. Servera med sås, jasminris och matyoghurt och en sallad.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N