Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

INKOKT STRÖMMING 3

INKOKT STRÖMMING 3

ingredienser:
4 färska strömmingar
1 rödlök
en knippa gräslök
1 citron
1 dl gräddfil
lag
2 msk ättiksprit (12 %)
3 dl vatten
5 vitpepparkorn
5 kryddpepparkorn
2 lagerblad
1 tsk salt
2 tsk strösocker
1. Tag ur strömmingarna, det vill säga avlägsna den mörka bukhinnan. Klipp
bort fenorna om ni så önskar och skölj fisken väl.
2. Låt strömmingarna rinna av i ett durkslag.
3. Koka upp lagen och lägg i fiskarna i den. Låt det hela sjuda försiktigt
i cirka 4 minuter.
4. Tag upp strömmingarna med en hålslev och lägg dem att svalna på ett
serveringsfat. Var försiktig, fiskarna är sköra och går lätt sönder.
5. Finhacka löken och gräslöken och strö över. Pressa över citronen.
6. Servera som förrätt med gräddfil i en skål bredvid.
Yield: portioner: 4
Preparation Time (hh:mm): Tid:



Husse
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N