|
Engelsk fruktaka | Recept | Övrigt | Efterlysningar
Tack så jätte mycket för recepten på engelsk fruktkaka. Hoppas jag kan hjälpa er någon gång! :)
Ha en bra vecka, hälsningar Magica Visa artikel Engelsk fruktkakaEngelsk fruktkaka200 gram russin 1 burk röda & 1 burk gröna coctailkörsbär, tillsammans 190-200 gram +spadet 100 gram dadlar eller fikon 50 gram syltade apelsinskal 50 gram suckat 100 gram hasselnötter 3/4 dl konjak, whiskey eller mörk rom 225 gram smör 4 ägg 2½ dl socker 4½ dl vetemjöl 1 tsk kanel 1 tsk ingefära ½ tsk kryddnejlika 1 msk kakao Halvera körsbären, hacka dadlarna/fikonen. Lägg all frukt att dra i alkoholen och körsbärsspadet minst två timmar, gärna över natten. Täck över bunken de står i! Rör rumsvarmt smör och socker mjukt och blanda i äggen, ett i sänder. Blanda mjöl, kryddor och kakao. Hacka hasselnötterna grovt och blanda i. Rör ner frukten så den blir väl mjölad runt om. Häll mjölblandningen i äggsmeten. Häll i smord, bröad sockerkaksform (1½-2 liter) och grädda längst ner i ugnen på 175 grader knappa två timmar. Låt svalna i formen, packa in i folie óch förvara svalt. En underbar kaka till julen som håller länge och helst skall få mogna någon vecka! Ät den i tunna skivor för den är mycket mäktig... Receptet är saxat från nätet och är från Matdax 14/12 2002 Visa artikel |