|
Västeråsgurka, recept? | Recept | Små rätter & tillbehör | Smårätter & tillbehör
Tack för receptet, ska göra detta ikväll. Men varför måste det vara jodfritt salt?
Eva
Det här är enkelt och smidigt. Lycka till!
Godaste inlagda gurkan
21/2 kg Västeråsgurka
rikligt med dillkronor
1 påse gula senapskorn
1 bit pepparrot
Lagen:
1 1/2 dl jodfritt salt
4 1/2 dl socker
½ l färdigblandad inläggningsättika
Skölj och borsta gurkorna rena. Skär dom i inte alltför tunna skivor. Varva gurkskivorna med dillkronor, den tärnade pepparroten och senapsfrön i en kruka eller hink. Rör ihop lagen kall. Detta tar tid. Häll lagen över gurkorna och lägg ett fat över som tyngd. Står inte lagen över gurkorna när dom saftat sig efter några timmar, komplettera med inläggningsättika.
|
|