Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Västeråsgurka, recept?

Jag har fått västeråsgurka av en väninna men glömde fråga henne om recept. Är det någon som har?
Eva
__
="Yin o Yang"
Det här är enkelt och smidigt. Lycka till!

Godaste inlagda gurkan

21/2 kg Västeråsgurka
rikligt med dillkronor

1 påse gula senapskorn
1 bit pepparrot

Lagen:

1 1/2 dl jodfritt salt
4 1/2 dl socker

½ l färdigblandad inläggningsättika


Skölj och borsta gurkorna rena. Skär dom i inte alltför tunna skivor. Varva gurkskivorna med dillkronor, den tärnade pepparroten och senapsfrön i en kruka eller hink. Rör ihop lagen kall. Detta tar tid. Häll lagen över gurkorna och lägg ett fat över som tyngd. Står inte lagen över gurkorna när dom saftat sig efter några timmar, komplettera med inläggningsättika.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Kommentarer

Tack för receptet, ska göra detta ikväll. Men varför måste det vara jodfritt salt?

Eva




Det här är enkelt och smidigt. Lycka till!



Godaste inlagda gurkan



21/2 kg Västeråsgurka

rikligt med dillkronor



1 påse gula senapskorn

1 bit pepparrot



Lagen:



1 1/2 dl jodfritt salt

4 1/2 dl socker



½ l färdigblandad inläggningsättika





Skölj och borsta gurkorna rena. Skär dom i inte alltför tunna skivor. Varva gurkskivorna med dillkronor, den tärnade pepparroten och senapsfrön i en kruka eller hink. Rör ihop lagen kall. Detta tar tid. Häll lagen över gurkorna och lägg ett fat över som tyngd. Står inte lagen över gurkorna när dom saftat sig efter några timmar, komplettera med inläggningsättika.

Yin o Yang





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N