|
|
Bostongurka
Bostongurka ca 2 kg
500 gr gul lök
500 gr slanggurka
500 gr paprika i olika färger
500 gr syrliga äpplen
vatten
Ättikslag:
3 dl vatten
3 dl ättikssprit
3 dl socker
1 msk salt
1 msk gula senapsfrön
Ansa, skölj och tärna lök, grönsakerna och äpple men blanda bara lök och paprikan.
Lägg lök och paprika i en bunke.
Koka upp vattnet och häll det över.
Låt det stå 10 min och sila sen bort vattnet.
Blanda ingredienserna till lagen och koka upp den.
Lägg i grönsaker, lök och äpple.
Låt alltsammans koka i 10 min. utan lock tills allt är mjukt och lite simmigt-
Häll det hett på varma burkar. Tillslut väl.
Hållbart ca 1 år i kylen.
Tips: vill man hetta till den lite så tillsätt lite chili.
Efter smak kan man också minska socker eller öka ättiksmängden.
|
|