Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Makaronsallad med falukorv

Här är en variant på makaroner taget ur "Konsums råd & recept" 1966 (hittat i min mors digra receptsamling).
Barnen (10 och 12) älskar det och kan dessutom laga till rätten på egen hand.
Det svåraste för dem är att hacka purjolöken.

Ingers makaronsallad för 4 personer:

4 dl snabbmakaroner
högst 1/3 purjolök (gärna det mörkgröna)
drygt 1 dl hackad smörgåsgurka (gärna mer)
1-3 dl gräddfil (I ursprungsreceptet står det 1 dl men det blir lite torrt enligt min mening.)
3-6 msk tomatpuré eller ketchup eller chilisås (Tillsätt efter smak.)
1/2 tsk salt

Koka makaronerna och skölj dem sedan i kallt vatten.
Hacka purjolöken och smörgåsgurkan, rör samman gräddfil, tomatpure (eller ketchup eller chilisås) och salt.
Blanda såsen med makaroner, gurka och purjolök.

Ät makaronsalladen ljummen eller kall.
Servera med stekt falukorv.
(Det går förstås lika bra med någon annan korv.)



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Makaronsallad med falukorv | Recept | Pasta, Potatis, Ris, Mjöl | Pasta

Å vad gott det här lät ... älskar pastasallader av alla de slag. Igår kröp temperaturen upp till 30 grader här i Göteborg och då hade det varit perfekt läge för en pastasallad. Hade dock inte huvudet med!



Bella

baribel

Visa artikel




Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N