Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Hur lagar man ugnspankaka/ugnsbakad pankaka??

Kan nån hjälpa mejj??!!!

Vet nån hur man lagar ugnspankaka/ugnsbakadpankaka??
:?

Om du har recept kan du skicka det??.....

//Abby



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Kommentarer

Hej såg att du var intresserad av ugnspannkaka. Jag är själv inte särskilt förtjust i sådan som man äter med sylt, föredrar tunna pannkakor, men jag har ett grymt recept på hur man kan göra den lite roligare och matigare.



500 g nötfärs

1/2 msk margarin

1 hackad gul lök

1 burk konserverade champinjoner

1 burk krossade tomater

2 msk ketchup

salt

peppar



Pannkaksbotten



3 ägg

4dl vetemjöl

8 dl mellanmjölk

1 tsk salt

1 tsk maragrin

1-2 dl riven ost



Gör så här:

Sätt ugnen på 200grader.

Vispa ihop pannkaksingredienserna.

Smörj en långpanna, häll i smeten och sätt i ugnen ca 20-25 min.

Gör köttfärssåsen under tiden.

Bryn löken och lägg i köttfärsen. Stek till det fått fin färg, lägg i champinjonerna och resten av ingredienserna. Koka ihop såsen.

Ta ut pannkakan. Höj värmen till 250 grader.

Sprid ut färssåsen på pannkakan. Strö över ost och ev skiva tomater över. Gratinera 5 min. Servera med t.ex. pizzasallad eller rårivna morötter.

Smaklig måltid




Så här lagar jag ugnspannkaka:Sätt först ugnen på 225 grader. Blanda 4 dl vetemjöl, 1/2 tsk salt, ev lite socker i en hög skål. Tillsätt 8 dl mjölk, lite i sänder och vispa till en jämn smet. Vispa i 4 ägg, ett i sänder. Smörj en långpanna väl med fett. Häll i smeten och grädda tills pannkakan fått gulbrun färg. (Om du vill ha fläsk i pannkakan, kan du börja med att skära fläsk i små tärningar, bryna dem lätt i en stekpanna och hälla över dem i långpannan innan du häller på smeten). Servera gärna med lingonsylt. Hälsningar Oboyanita




Tackar



//abby




ugnspannkaka

Ugnspannkaka



8 port. (en ugnsplåt!)







Det här behöver du:





5dl vetemjöl



1 tsk salt



12 dl mjölk



6 ägg





Blanda samman alla ingredienserna och smöra en ugnsplåt. Häll smeten i

plåten och grädda i mitten av ugnen på 225° i ca

20-25 minuter. Pannkakan ska ha "stannat" och fått fin gyllenbrun färg. Servera

med färska bär eller sylt.

du kan ju ta i flera ägg o mindre mjöl o exprimentera lite för olik a konsistens

osså kan du ju blanda i fläsk eller bacon om du vill

smaksens

oldwolfie





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N