Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Krusbärspaj med marängtak

KRUSBÄRSPAJ MED MARÄNGTAK

Pajen är lika god som efterrätt med grädde eller glass som till en kopp kaffe.

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
4 msk vatten
1 äggvita

Fyllning:
Ca 500 g krusbär (1 liter)
1 dl socker
1 msk potatismjöl

Maräng:
2 äggvitor
3/4 dl socker

Smula matfett och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Låt den stå kallt 1/2 timme.

Snoppa och skölj krusbären och torka dem mellan dubbla lager hushållspapper. Kavla ut degen och klä en pajform, ca 25 cm i diameter, med degen. Låt den hänga litet över kanterna innan den viks in mot formen.

Pensla bottenplattan på degen med äggvita. Blanda bären med socker och potatismjöl och häll dem i formen. Grädda i 225° ca 30 minuter.

Vitorna vispas till hårt skum. Blanda dem med sockret och bred marängen över krusbären. Sänk temperaturen till 150° och sätt in pajen på nytt mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills marängen fått vacker färg.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N