Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Fina skinkrullen

Det här är en verkligt behändig och god liten rätt som kan stå färdig i frysen och bara behöver gräddas strax innan den ska ätas. Rullen är gjord av djupfryst smördeg, som ju kan användas till många godsaker. Här är den utkavlad och fylld med en saftig röra av skinka, purjolök och ost. Satsen ger en rulle som räcker till ca 6 personer. Om man vill kan man frysa rullen i en aluminiumform som den också gräddas i och som sedan kan tas in och ställas direkt på bordet. Käckt va?

FINA SKINKRULLEN

1 platta djupfryst smördeg

Fyllning:
1 liten purjolök
75 g rökt skinka
3/4 dl riven ost
1/2 krm italiensk salladskrydda
några droppar vatten

Ta fram smördegen och låt den vila ca 15 minuter. Gör fyllningen under tiden.

Strimla purjon och fräs den i stekpanna. Strimla skinkan och låt den fräsa med en stund. Smaka av med salladskrydda och ost. Tillsätt en aning vatten, så att det blir en fast men saftig röra.

Kavla ut smördegen till en kaka, ca 20 x 22 cm. Bred ut fyllningen över degen, rulla ihop och lägg rullen i en lätt smord form eller på plåt. Pensla med ägg och strö över vallmofrö.

Grädda i 200 - 225° 25 - 30 minuter eller tills rullen har fin färg.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N