Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Äppelpaj med jordgubbsfyllning

ÄPPELPAJ MED JORDGUBBSFYLLNING

Pajdeg:
150 g smör eller margarin
2 msk socker
4 - 4 1/2 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning:
4 - 5 äpplen
2 dl jordgubbsmarmelad eller fast sylt
ägg till pensling

Blanda pajdegen och lägg den kallt någon timme. Kavla ut den och tryck ned den i en form.

Fyll pajen med mycket tunna klyftor av skalade och urkärnade äpplen. Bred över marmeladen och rulla degremsor som läggs i ett gallermönster över frukten. Pensla degen med uppvispat ägg och grädda pajen på näst nedersta falsen i 200 - 225° 25 - 30 minuter.

Servera med vispad grädde eller vaniljsås.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N