Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Läckraste champinjonerna

Det här är så gott så det är bara inte sant. Man kan äta en hel drös av dem till kötträtter, eller bara som de är. Jag jobbade i storkök under min dietistutbildning och ibland hade jag ansvar för salladsbuffén i lunchbaren, och då gjorde jag alltid de här champinjonerna. Jag fick göra en jättebunke för skålen tömdes på löpande band och krävde påfyllning hela tiden ...

Ta färska champinjoner, så mycket ni vill ha, ansa dem och skiva dem ganska tunt. Lägg dem i en skål - de tar plats, men de krymper efterhand och avger vätska. Finklipp rejält med persilja i ett glas, häll på matolja (helst inte olivolja då den har så utpräglad smak) så att det nätt och jämnt täcker, salt efter smak och rejält med krossad vitlök. Blanda om väl med persiljan i glaset och häll denna "dressing" över svampen. Alltså ingen svartpeppar eller vinäger, bara olja, salt, vitlök och persilja. Låt svampen stå svalt och dra ca en halvtimme och servera sedan.

Jag lovar, gillar ni svamp och vitlök så blir det här en favorit!

Bella


PS. Skulle det till äventyrs bli något över är det suveränt på leverpastejmacka dagen efter eller som fyllning i en god omelett! Se bara till att ni täcker över ordentligt och tätt när ni ställer in dem i kylen så de inte blir för tråkiga nästa dag.



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N