Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kommendörens kalaskaka

KOMMENDÖRENS KALASKAKA

Ur Husmoderns Köksalmanack 1989. Ej testad.

5 - 6 portioner

Mandelbotten:
300 g mandelmassa
3 stora ägg
smör eller margarin
ströbröd

Garnering:
saft av 1 stor pressad apelsin
2 1/2 dl vispgrädde
2 - 3 clementiner eller 1 burk mandarinklyftor
1 påse mandelspån

Smörj och bröa en form med löstagbar kant.

Riv mandelmassan ganska grovt. Dela äggen och rör ned gulorna, en i sänder. Slå vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ned dem. Bred ut smeten i formen och grädda på nedersta falsen ca 30 minuter i 175°. Prova med sticka.

Ta bort formens kant men låt kakan ligga kvar på botten. Lägg den på serveringsfatet. Nagga kakan med en gaffel och droppa över apelsinsaften. Låt svalna. Rosta mandelspånen lätt i ugnen.

Vispa grädden och lägg på den så att den även täcker sidorna. Lägg frukten i mitten och mandelspånen runtom.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N