|
|
Linas jordgubbstårta
LINAS JORDGUBBSTÅRTA
Ur Husmoderns Köksalmanack 1989. Ej testad.
10 - 12 bitar
Mördeg:
50 g sötmandel
2 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
1/2 dl socker
1 äggula
Fyllning:
500 g keso
3 1/2 dl florsocker
2 dl crème fraîche
3 äggulor
3/4 dl vetemjöl
rivet skal av 1 citron
4 äggvitor
Garnering:
färska jordgubbar
Skålla, skala och mal mandeln och blanda med övriga ingredienser till en deg som ställs kallt.
Mixa eller passera keson genom en sikt. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen - utom äggvitorna. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ned dem i fyllningen.
Tryck ut mördegen i en form med löstagbar kant, nagga och förgrädda pajskalet i 200° ca 10 minuter. Häll fyllningen i pajskalet, sänk värmen till 175° och grädda kakan färdig 50 - 60 minuter.
Låt svalna, garnera med färska bär och servera med en sås av mixade färska eller frysta bär och litet socker.
Bella
 Linas jordgubbstårta
|
|