Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Världens godaste chokladtårta

VÄRLDENS GODASTE CHOKLADTÅRTA

1 tårta = ca 12 bitar

125 g smör eller margarin
1 ½ dl socker
½ dl mald sötmandel
3 ägg
1 dl vetemjöl
125 g mörk choklad
2 msk starkt kaffe

Glasyr:
125 g mörk choklad
50 g smör eller margarin

Rör smör och socker mjukt och smidigt. Blanda i mandel, 3 äggulor och choklad, som fått smälta med kaffet. Tillsätt mjölet och de hårt vispade äggvitorna och häll smeten i smord, bröad form. Grädda ca 30 minuter i 175°.

Till glasyren smälter du chokladen med smöret och breder den över kakan när den svalnat.

Tårtan går jättebra att baka en dag i förväg och den gör skäl för sitt namn!

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N