|
|
Saras fina smultrontårta
SARAS FINA SMULTRONTÅRTA
Försök inte spara smultronen – njut av dem medan tid är. Vad gäller tårtan blir smultron och kiwi bäst om de läggs på i allra sista stund. De ska helst inte sällskapa med grädden för länge, säger man, även om jag aldrig har märkt att kiwi har fått vispad grädde att bli annorlunda i smak eller konsistens. Vi har sparat tårtor i flera dagar i kylen som haft kiwi som dekoration ovanpå grädden, och vi har inte kunnat märka att något varit annorlunda.
1 tårta
3 ägg
3 dl socker
1 dl potatismjöl
2 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
rivet skal av ½ citron
1 dl hett vatten
Mellanlägg:
3 dl fast jordgubbssylt eller äppelmos
Garnering:
2 – 3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1 kiwi
3 – 4 dl smultron
Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en rund kakform väl.
Vispa ägg och socker vitt. Blanda torra ingredienser och citron och rör ned. Slå i vattnet och rör smeten slät. Slå smeten i formen och grädda på mittfalsen ca 30 minuter eller tills kakan känns klar när man provar med en sticka. Vänd upp kakan och låt den svalna.
Dela kakan i tre bottnar och bred på mellanlägg. Vispa grädde och vaniljsocker och bred detta över kakan. Garnera med kiwi runt kanten och smultronen ovanpå.
Bella
|
|