Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Rabarber med mandelsmul

RABARBER MED MANDELSMUL

En mycket lättgjord variant av smulpaj med riven mandel eller mandelmassa i täcket. Mandelsmaken bryter fint mot rabarbern.

Ca 600 g rabarber
1 dryg dl socker

Deg:
100 g smör eller margarin
1 ägg
1 dl vetemjöl
150 g riven mandel + 1 dl socker
eller 150 g riven mandelmassa
½ tsk vaniljsocker


Sätt ugnen på 200°.

Skölj och skär rabarbern i ca 2 cm långa bitar. Lägg den i en ugnssäker form, ca 25 cm i diameter och ca 4 cm kant. Tillsätt drygt 1 dl socker eller mer efter smak, beroende på hur syrlig rabarbern är.

Blanda alla de övriga ingredienserna till en smuldeg och strö den över rabarbern. Grädda smulpajen ca 30 minuter eller tills degen börjar bli gyllenbrun. Servera smulpajen varm eller ljummen med vispad grädde eller vaniljglass efter smak.

Bella




baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N