Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Persikokaka

PERSIKOKAKA

Detta är mer en efterrättskaka än en kaka till kaffet. Fin smak får den av mörk rom och det ljusbruna rörsockret. Hittar du inget sådant socker kan du ta farin.

1 kaka

3 persikor
50 g smör eller margarin
¾ dl rörsocker eller farin
2 msk mörk rom

Kaka:
75 g smör eller margarin
2 ägg
1 ½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl mjölk


Dela och kärna ur persikorna. Skär dem i tunna klyftor. Smält smör och socker tillsammans med rom i en stekpanna. Lägg i persikoklyftorna och låt dem puttra ca 5 minuter. Ta upp klyftorna och låt såsen som bildats koka ihop tills ca 1 dl återstår.

Kakan: Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och pösigt. Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver, litet i taget, och varva med mjölk och smör tills allt är blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant och fördela persikoklyftor ovanpå. Grädda kakan i nedre halvan av ugnen ca 40 minuter. Efter halva tiden hälls rörsocker- och smörsåsen över kakans ovansida och sedan gräddas kakan klart.

Lossa formens kanter och låt kakan svalna. Servera gärna med litet vispad grädde eller vaniljglass.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N