Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Persiko-jordgubbspaj

PERSIKO-JORDGUBBSPAJ

Havrebottnen kan du baka i förväg medan kräm, frukt och bär ska läggas på i sista stund. Annars tappar den goda havrebottnen sin sprödhet. Bär och frukt kan förstås varieras efter tillgång.

1 paj

Pajdeg:
100 g smör eller margarin
2 msk farin
1 ½ dl havregryn
1 ½ dl vetemjöl

Fyllning:
2 dl lätt crème fraîche
2 msk florsocker
½ tsk vaniljsocker
2 persikor eller nektariner
½ l jordgubbar


Sätt ugnen på 175°.

Smält smöret i en kastrull och ta den från värmen. Rör ned socker, havregryn och mjöl. Platta ut degen litet upp på kanten i en pajform med löstagbar botten. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt kallna.

Smaksätt crème fraîchen med litet florsocker och vaniljsocker. Bred ut krämen över havrebottnen. Kärna ur persikorna eller nektarinerna och skär dem i klyftor. Halvera jordgubbarna och lägg dem tätt i krämen.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N