Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Norrbottnisk blåbärskaka

NORRBOTTNISK BLÅBÄRSKAKA

Blåbärskaka är oftast saftigare och mindre fast än blåbärspaj. Det finns många versioner, men denna är snabblagad och mycket god.

8 – 10 bitar

50 g smör eller margarin
¾ dl socker
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 msk färskpressad citronsaft
3 dl blåbär
½ dl socker till blåbären
vispad grädde till servering


Vispa smör och socker pösigt i en skål. Tillsätt ägg, mjöl och citronsaft och forma till en deg. Den ska inte vila i kylskåpet. Tryck ut degen i en låg rund form, ca 22 cm i diameter. Degen är ganska lös, så man snarare breder ut den än trycker. Degen ska gå över formens kanter, så att kanten inte ramlar ned under gräddningen.

Blanda blåbären med den halva decilitern socker och lägg i formen. Grädda i 175° 30 – 35 minuter på ugnens nedersta fals. Servera kakan ljummen eller kall med vispad grädde.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N