Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Chokladkolapaj

CHOKLADKOLAPAJ

8 - 10 portioner

Pajdeg:
2 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin, kylskåpskallt
2 msk socker

Fyllning:
4 dl blandade nötter,
t ex valnötter och hasselnötter,
grovt hackade
150 g smält mörk choklad
2 ägg
1 1/2 dl farin
1 dl sirap

Tillbehör:
vispad grädde

Mät upp mjölet i matberedare. Använd stålkniv. Skär margarinet i bitar och lägg ned i blandarskålen tillsammans med socker. Kör till en smidig deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel och låt formen stå i kylen ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 175°.

Hacka nötterna till fyllningen grovt. Det går lätt i matberedare bara du inte kör för länge så de blir finhackade, för det ska vara grovt. Smält chokladen i mikro ca 1 minut eller över vattenbad. Kolla noga så att den inte bränns, den ska bara smälta. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter.

Strö ut nötterna i pajskalet. Vispa samman ägg, farin och sirap. Tillsätt chokladen. Häll smeten över nötterna och grädda pajen i nedre delen av ugnen 40 - 45 minuter. Servera kall med vispad grädde.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N