Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Bohuslänsk äggost

Finns säkert i många varianter, men det här är en. Själv har jag ingen äggostform, men det ska jag skaffa - speciellt om jag flyttar till Stockholm, så jag får vara lite exotisk och bjuda nya kompisar på något riktigt gott med snygg form därtill (för det var länge sen JAG hade nån snygg form ... :P ) Har inte testat just detta recept, men jag har ätit äggost många gånger och det är jättegott, särskilt med blåbärssylt till!

BOHUSLÄNSK ÄGGOST

8 portioner

3 l standardmjölk
1/2 l filmjölk
7 ägg
1 - 1 1/2 dl socker

Vispa ihop ägg och filmjölk. Slå i mjölken och värm blandningen på svag värme under omrörning tills den sjuder. Den får absolut inte koka! Rör försiktigt tills massan ystar sig och börjar flocka sig. Dra kastrullen från plattan och låt den stå med locket på i 15 minuter.

Ös sedan upp massan i ostformen med socker mellan lagren och som avslutning. Täck och ställ kallt i kylskåp över natten. Servera med färska bär och/eller sylt.

Den som inte har ostform kan använda en vanlig sil eller durkslag över en bunke. Vasslan som blir över kan man använda som degspad. Den går utmärkt att frysa in i t ex tomma mjölkförpackningar.

Bellabaribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N