Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Makalösa chokladkakan

MAKALÖSA CHOKLADKAKAN

Att få avsluta en god middag med choklad i någon form brukar de flesta tycka är frestande gott. Den här tårtan är just en sådan riktig middags-kaffetårta med fin, fyllig smak av både choklad och starkt kaffe.

1 dl grädde
1 dl starkt bryggt kaffe
2 dl socker
3/4 dl kakao
150 g smör eller margarin
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Glasyr:
2 1/2 dl florsocker
2 - 3 msk starkt, hett kaffe
kaffepulver
ca 2 msk mjukt smör eller margarin
valnötskärnor

Rör samman kaffe, grädde, kakao och hälften av sockret i en kastrull. Koka upp blandningen och låt den svalna.

Rör smör och resten av sockret vitt och poröst. Tillsätt äggen och arbeta smeten kraftigt. Tillsätt sedan chokladblandningen. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ned det i smeten. Grädda kakan i smord, bröad kransform i 175° ca 40 minuter. Stjälp upp kakan och låt den svalna.

Rör en smidig glasyr av florsocker och varmt kaffe. Tillsätt smöret och blanda allt väl. Smaksätt ev med litet kaffepulver. Bred glasyren över kakan och garnera med valnötskärnor.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N