Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Mjuk kokoskaka

MJUK KOKOSKAKA

Den här kakan får en god spännande smak av riven kokos. Du kan också baka den med mald sötmandel eller med nötter. Bröa formen med kokos i stället för med ströbröd, så får kakan en fin yta.

1 kaka i en 1 ½ l form

150 g smör eller margarin
1 ½ dl socker
3 ägg
rivet skal av ½ citron
2 dl kokosflingor
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver


Lägg matfettet i en skål och rör det mjukt. Tillsätt socker och rör blandningen ljus och porös. Tillsätt äggen, ett i sänder, samt citronskal. Rör ned kokosflingorna i blandningen. Blanda mjöl och bakpulver väl och rör försiktigt ned detta i smeten.

Smörj en form och bröa den med kokosflingor. Häll smeten i formen. Grädda kakan i 175° ugn ca 55 minuter eller tills den pöst upp, fått fin färg och verkar genomgräddad. Pröva med sticka.

Lossa kakan försiktigt från kanterna genom att skaka formen lätt. Låt den stå en stund och stjälp sedan försiktigt upp kakan. Rengör formen och lägg den över kakan och låt den svalna.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N