Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Mazarintårta med persikor

MAZARINTÅRTA MED PERSIKOR

1 tårta = 8 – 10 bitar

4 ägg
400 g mandelmassa
½ dl vetemjöl
½ dl smält smör eller margarin

Garnering:
1 stor burk persikohalvor, ca 850 g
ev 2 gelatinblad


Sätt ugnen på 200°. Smörj och mjöla en form med löstagbar botten.

Vispa upp äggen i en skål. Riv mandelmassan, häll ned den samtidigt med mjölet och blanda samman med äggen. Tillsätt avsvalnat smält smör eller margarin. Häll smeten i formen och grädda ca 25 minuter på första falsen nedifrån tills kakan känns torr inuti. Ta ut, stjälp upp och låt svalna av något. Lägg upp på tårtfat och fukta med 1 dl av persikospadet. Garnera tårtan med rikligt med skivade persikor och pensla över litet spad så att det blänker, om tårtan ska serveras med detsamma.

Med gelé över håller sig den färdiga tårtan ett par dagar. Lägg gelatinbladen i kallt vatten en stund, krama ur dem och smält dem i 1 ½ dl varmt persikospad. Låt geléet kallna och bli trögflytande innan det skedas över persikogarneringen.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N