Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Margaretakaka

MARGARETAKAKA

Mandelmassa och apelsin är två smaker som går utmärkt att kombinera. Jag älskar sådana här saftiga kakor med litet glasyr på!

1 kaka

100 g mandelmassa
200 g smör eller margarin
1 dl socker
1 tsk rivet apelsinskal
4 ägg
1 ½ dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

Garnering:
ca 1 dl apelsinmarmelad
1 dl florsocker
1 msk nypressad apelsinsaft
1 påse mandelspån, ca 35 g


Riv mandelmassan på rivjärn eller finfördela den i matberedare. Tillsätt matfett och socker och arbeta alltsammans till en smidig smet. Blanda i äggen, ett i taget, och rör om ordentligt mellan varje ägg. Blanda samman mjölsorter och bakpulver och vänd ned det i smeten. Häll och bred ut den i en smord och bröad rund 1 ½-liters kakform, ev med veckad kant – det ser trevligt ut! – och ca 24 cm i diameter. Grädda på galler i nedre delen av ugnen i 175° ca 50 minuter. Låt kakan stå kvar i formen ca 10 minuter innan du stjälper upp den på bakgaller.

Pensla eller bred marmeladen ovanpå och runtom kakan. Låt den kallna. Rör samman florsocker och apelsinsaft till en tunnflytande glasyr. Rosta ev mandelspånen i eftervärmen till en läcker guldgul färg. Glasera kakan och strö på mandelspån som en dekorativ kant nedtill.

Ska du frysa kakan gör du det utan att garnera den. Tina den på vanligt sätt. Värm marmeladen med 1 msk vatten. Bred på den och efter en stund breder du på florsockerglasyren.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N